Roletele au devenit tot mai prezente în viețile clienților, tot mai multe persoane apelând la aceste produse, deoarece oferă un plus de intimitate locuinței. Mai mult decât atât, acestea protejează casa de razele puternice ale soarelui, mai ales dacă locuința este plasată cu ferestrele spre soare. În plus, dacă clienții dumneavoastră vor să creeze o ambianță plăcută în interiorul casei, atunci aceste rolete sunt foarte utile. Tocmai de aceea, articolul de astăzi le este dedicat roletelor cu sistem mecanic, acestea fiind acționate manual.
Mecanismul cu arc
Mecanismul cu arc este foarte util în cazul construcțiilor cu o lățime mare, de peste 50 de centimetri, fiind foarte util și în cazul ferestrelor cu o înălțime mică, dar și în cazul ușilor și a cortinelor. Pentru a putea acționa roleta cu mecanism cu arc, va trebui ca pânza să fie ridicată, urmând ca restul procesului să fie făcut de către mecanismul cu arc. De asemenea, trebuie să menționăm faptul că în partea de jos a profilului, se pot atașa diferite lacăte sau chei, pentru un plus de siguranță. Astfel de rolete sunt foarte utile în cazul oamenilor în vârstă sau al copiilor, având un preț accesibil, dar și o rezistență foarte bună pe termen lung.
Mecanismul cu funie
În cazul mecanismului cu funie, roletele nu trebuie să depășească masa de 15 kg, deoarece o greutate mai mare nu va putea fi controlată de acest tip de mecanism. Astfel, în cadrul mecanismului cu funie, funia este înfășurată pe un ax în interiorul casetei, iar pe măsură ce aceasta se înfășoară pe ax, pânza se ridică. Acest pas poate fi făcut din interiorul locuinței, în casă putând stabili doar nivelul de deschidere, dar și fixarea poziției. Deși nu sunt la fel de rezistente precum mecanismele cu arc, mecanismele cu funie oferă o locuință mult mai intimă, fiind foarte potrivite pentru locuințele care au ca arhitectură stilul retro.
Mecanismul cu reductor
Mecanismul cu reductor este special creat pentru roletele cu o masă mai mică de 20 de kilograme. Acesta trebuie fixat pe perete, într-o poziție ușor de manevrat, fiind acționat de un mâner. O dată ce mânerul este acționat, se va putea observa ridicarea pânzei de roletă, acesta fiind un pas foarte ușor de făcut, comparativ cu mecanismul cu funie, ce necesită ceva mai mult efort atunci când vine vorba de ridicarea roletei pe ax.
În încheierea articolului de astăzi…
Dacă v-am convins să creați în cadrul atelierului dumneavoastră rolete cu sistem mecanic, atunci cu siguranță aveți nevoie și de utilaje pe măsură. Acestea fiind spuse, site-ul Utilaje Termopan vine în ajutorul dumneavoastră cu cele mai bune utilaje, printre acestea putând fi menționate utilajele pentru tâmplăria de aluminiu, mașinile de frezat manuale, dar și utilajele pentru PVC. Cu ajutorul acestora, veți putea obține un atelier complet utilat, gata să vă ridice cifra de afaceri în cel mai scurt timp. Dacă încă nu știți ce utilaje vi se potrivesc, nu ezitați să ne contactați chiar acum, iar noi vă vom oferi tot sprijinul necesar!