Utilaje Tamplarie PVC

Utilaje productie tamplarie tip termopan din profile pvc si aluminiu.

by Jurasic ®

Frezarea orificiilor de scurgere si Debitarea Baghetelor

FREZAREA ORIFICIILOR DE SCURGERE si DEBITAREA BAGHETELOR

Pentru Frezare se folosesc urmatoarele utilaje ROCA:

FPT - Freza cu pantograf si masina de gaurit tripla, 380 V FPT - Freza cu pantograf si masina de gaurit tripla, 380 V
FPT-R - Freza cu pantograf si masina de gaurit tripla (750 rpm), 380 V FPT-R - Freza cu pantograf si masina de gaurit tripla (750 rpm), 380 V
FPA - Masina de frezat orificii de scurgere, 220 V FPA - Masina de frezat orificii de scurgere, 220 V
FPC - Freza cu pantograf combinata, 380 V FPC - Freza cu pantograf combinata, 380 V

Daca se dispune de utilaj automat de frezat orificiile de scurgere sau de freza cu pantograf, atunci aceasta operatiune se executa imediat dupa debitarea profilelor.

Orificiile de scurgere sunt importante pentru ca asigura drenajul apei care se scurge pe suprafata geamului. Apa se ghideaza prin profilul de cercevea pe profilul de toc si de acolo se colecteaza si se scurge in exterior printr-un orificiu mascat de un capac special. Orificiile de drenaj se executa pe suprafata tocului cu o freza manuala de tamplarie (oberfreza) echipata cu un cutit special de diametru 5-6 mm care permite atat gaurirea cat si avansul pe orizontala. Orificiile din canalul de colectare a condensului, atat pe toc cat si pe cercevea se dau in unghi de 45 de grade si se pot da si cu masina de gaurit echipata cu un burgiu de 6 mm.

Pentru ochiurile de geam cu traverse orizontale este necesara practicarea orificiilor de scurgere si in profilul T.

In figura de mai jos se poate observa traseul apei prin orificiile de scurgere intr-un ansamblu toc-cercevea precum si elementele principale ale acestui tip de ansamblu:
Frezarea orificiilor de scurgere si Debitarea Baghetelor


DEBITAREA BAGHETELOR

Debitarea baghetelor se realizeaza pe masina automata de debitat baghete, aceasta asigurand o productivitate si precizie sporita.

Daca nu dispunem de o masina de debitat baghete, acestea se pot taia si pe masina pentru debitat profile cu ajutorul unui suport confectionat dintr-o bucata de profil de toc taiata in unghi de 45 de grade la ambele capete. Mai intai baghetele se taie la dimensiune in unghi de 90 de grade iar apoi se taie capetele la 45 de grade. Deoarece in nutul baghetei de pe toc se gaseste material topit, varful baghetei se va taia pe partea de feder pe aproximativ 10 mm cu ajutorul unui cleste bine ascutit.